Search
Close this search box.

ANUNȚ EXAMEN PROMOVARE ÎN GRAD PROFESIONAL

În conformitate cu prevederile art. 617 alin. (2) și art. 618 alin. (22) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare și ale Hotărârii Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare, Autoritatea pentru Digitalizarea României  organizează la sediul instituției din Bulevardul Libertății  nr. 14, sector 5, București, examen de promovare în grad profesional pentru următoarele funcții publice de execuție:

Nr.   crt.Funcția publicăClasaGrad profesional deținutStructura funcționalăGrad profesional după promovare
1.ConsilierIPrincipalDirecția monitorizare și raportare PNRR- Direcția generală Organismul intermediar pentru promovarea societății informaționaleSuperior
2.ConsilierIPrincipalDirecția management financiar și control- Direcția generală Organismul intermediar pentru promovarea societății informaționaleSuperior
3.ConsilierIAsistentDirecția de interoperabilitatePrincipal

CONDIȚII DE PARTICIPARE LA EXAMEN:

Pentru a participa la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

    a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;

    b) să fi obţinut cel puţin calificativul “bine” la evaluarea performanţelor individuale în ultimii 2 ani de activitate;

    c) să nu aibă o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile legii.

 

CONDIȚII DE DESFĂȘURARE A EXAMENULUI/CONCURSULUI:

Examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut va consta în susținerea unei probe scrise și a unui interviu.

Examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut se organizează în data de 15 ianuarie 2024, ora 1000 (proba scrisă).

Data şi ora susţinerii interviului se afişează obligatoriu odată cu rezultatele la proba scrisă.

Înscrierea la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut se va face în perioada 15 decembrie 2023 – 03 ianuarie 2024 la sediul Autorității pentru Digitalizarea României.

Selecția dosarelor de înscriere va avea loc în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor la sediul Autorității pentru Digitalizarea României.

Pentru înscrierea la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarii publici de execuţie care îndeplinesc condiţiile de participare la acest examen, vor depune la Serviciul Management Resurse Umane – Biroul Resurse Umane din cadrul Autorității pentru Digitalizarea României următoarele documente:

  • formularul de înscriere al cărui model este prezentat în Anexa nr. 1 ;
  • copiile rapoartelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 2 ani de activitate;
  • adeverinţa/adeverinţe din care să rezulte vechimea de cel puţin 3 ani în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează și care să ateste situația disciplinară a funcționarului public, în care se menționează expres dacă acestuia i-a fost aplicată o sancțiune disciplinară, care să nu fi fost radiată.

Bibliografia și Tematica aferentă examenului de promovare în gradul profesional imediat superior celui deținut se regăsesc în Anexa nr. 2.

Atribuțiile posturilor se regăsesc în Anexa nr. 3.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Autorității pentru Digitalizarea României şi la secretarul comisiei de concurs, telefon: 0374 541 187.

Publicat astăzi, în data de 15 decembrie 2023, la sediul și pe pagina de internet a Autorității pentru Digitalizarea României.