Search
Close this search box.

România a fost reprezentată de delegația ADR la Conferința CIO (Chief Information Officers) Meeting desfășurată la Bruxelles în perioada 7-8 mai 2024.

Un punct central pe agenda CIO Meeting a fost modul în care Comisia Europeană și Statele Membre ale Uniunii Europene vor lucra împreună pentru organizarea și transpunerea în practică a cadrului de guvernanță ce privește interoperabilitatea digitală transfrontalieră, în contextul Programului Decada Digitală 2030.

Regulamentul nou adoptat – Actul prinvind Europa Interoperabilă – a reprezentat punctul central de discuție al întâlnirii, pentru că scopul tuturor statelor membre este să le ofere cetățenilor săi servicii publice digitale eficiente.

Actul privind Europa Interoperabilă va însemna dezvoltarea unui ecosistem de soluții comune care vor crea valoare adăugată pentru administrațiile publice din UE.

Scopul final este ca aceste servicii publice digitale să fie integrate, interoperabile, ușor de utilizat și în beneficiul tuturor cetățenilor și organizațiilor publice din cadrul Uniunii Europene.

România, prin ADR, sprijină activ acest efort continuu al colaborării dintre administrațiile publice din statele membre pentru facilitarea capabilităților crescute de angajare și mediu de lucru prietenos și deschis către inovare și creativitate pentru cetățeni.