Search
Close this search box.

Autoritatea pentru Digitalizarea României organizează atelierul on-line „Calculul de Înaltă Performanță în România: Prezent și Perspective” , în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în data de 24.11.2021.

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, implementează proiectul Cadru Strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică 2021 – 2027 – soluții pentru eficientizarea activității”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

În contextul acestui proiect, cei doi parteneri organizează în data de 24 noiembrie a.c. atelierul on-line „Calculul de Înaltă Performanță în România: Prezent și Perspective”. Acest atelier de lucru este dedicat comunității academice, de cercetare și inovare, autorităților publice și experților care ar putea fi interesați de cele mai recente evoluții la nivel national și european pentru dezvoltarea infrastructurii de Calcul de Înaltă Performanță (High Performance Computing – HPC) și a inițiativelor conexe pentru dezvoltarea de aplicații și competențe și pentru identificarea posibilelor direcții de evoluție.

Demersul este parte a unui proces mai amplu, dedicat dezvoltării de recomandări strategice naționale care să susțină demersurile României de integrare în initiațivele europene privind Știința Deschisă (Open Science) și Calculul de Înaltă Performanță (High Performance Computing – HPC).

În mod particular, atelierul din data de 24 noiembrie a.c. este dedicat subiectului dezvoltării infrastructurii asociate Calculului de Înaltă Performanță (High Performace Computing – HPC), precum și acțiunilor demarate la nivel național și european în această direcție (agenda mai jos). Discuțiile vor contribui la identificarea tendintelor din industrie si a cailor prin care România poate contribui la consolidarea comunitatii internationale asociate calculului de inalta performanta si își poate spori integrarea în strategia UE în materie de dezvoltare științifică și tehnologică.

Vă invităm, așadar, să ne fiți alături prin participarea la acest eveniment în data de 24 noiembrie 2021.

Vă rugăm să vă înregistrați până la data de 23 noiembrie a.c. la acest eveniment accesând formularul disponibil la adresa https://bit.ly/3wOs52q.  Discuțiile vor fi găzduite pe platforma Teams, iar link-ul pentru conectare va fi transmis automat pe adresa de email specificată în formularul de înregistrare.

Data: 24 noiembrie 2021

Interval: 11:00- 14:00

AGENDA